Alternatieve Dagbesteding in Gronsveld

Bij TALENT hebben wij ook een nieuwe vorm van dagbesteding die is ontstaan tijdens de Corona tijd.
Tijdens de Corona mochten en konden niet alle talenten gebruik maken van de reguleren dagbesteding.
Je mocht maar met een x aantal personen werken tegelijk. Dat betekend dat je niet je vaste dagen en tijden kon komen werken. Nu zijn wij bij TALENT natuurlijk zo, gaat niet bestaat niet. Van deze gedachte uitgaan. Zijn wij op een nieuwe vorm van dagbesteding gekomen. De alternative dagbesteding in Gonsveld. (op onze hoof locatie.)  Hieronder lees je hoe hun dag verloopt en wat ze zoal doen.

Start van de dag

In de ochtend als wij aankomen wachten de begeleiders op ons. Als iedereen er is dan beginnen we met de dag bespreking. Dan wordt er verteld wat we gaan doen, de afspraken en regels worden herhaald en dan starten we met het programma.

 

Koken

Tijdens het koken wordt er lunch gemaakt, er worden lekker dingen gemaakt zoals; soep, broodje gezond, macaroni salade, pizza broodjes, broodjes met verschillende salades en eieren. Ook wordt er vaker met mooi weer gepicknickt. Met slecht weer zitten we gezellig in het lokaal.

Werken met talent

Werken met talent

Sinds kort hebben we een nieuw project, tie dye t shirt maken. Deze worden uiteindelijk verkocht op een marktkraampje in Geleen  we maken ook personeel cadeautjes  voor de medewerkers binnen talent .

winkeltje

Het winkeltje

We hebben ook sinds dit jaar de winkeltje binnen talent  wij verkopen daar brood  mondkapjes wafels  medewerkers kunnen dingen via ons dingen bestellen  iedere donderdag hebben we voor de medewerkers een personeelslunch.

Na de lunch hebben we verschillende activiteiten.  Met warm weer hebben we Extreme waterballonnen gevecht, maar ook regenachtige dagen wordt er film gekeken, spelletjes gedaan of gekletst.

Aan het einde

Doen we de dag afsluiting en allemaal vertellen wat we van de dag vinden  een van de talenten heeft een dobbelsteen om iedereen een compliment te geven  aan het einde vertellen we wie dan de dobbelsteen heeft  dan komen de busjes en dan hebben we weekend

 

Dit is gemaakt door Vienna Esser talent van de dagbesteding lid van de talentenraad