Verhalen van Talentino-Mergraote deel 2

Lees hier nog meer verhalen van de Talenten.

Binnen Talentino is er nu ook een dagbesteding gekomen. Er is geen clubje in Gronsveld meer die zijn nu naar hier gekomen. Er is geen avonddienst meer.

Ik vind de verandering moeilijk. Ik werk het liefste alleen in het restaurant dat ik mensen kan bedienen.

Ik begin mijn dag met mij om te kleden. Dan vraag ik aan de begeleiding in welk team ik zit. Dan begin ik aan mijn poets taken. Na mijn poets taken doe ik nog van alles.

Het leukste in het restaurant vind ik de kaarsjes aanmaken. In vindt het ook leuk om ze aan te steken. Ook vind ik het heel leuk voor mensen te bedienen en om te leren koffie te maken.

~Jessica


De avonddiensten die weg zijn merk ik niet veel van want die werkte ik niet. Sommige begeleiding is weggegaan en nieuwe begeleiding is gekomen. Daar moest ik even aan wennen, maar meestal wen ik daar snel aan. Er is nu dagbesteding en dat is voor mij een grote verandering want ik ben dat niet gewend dat hier dagbesteding is.

Ik vind het goed gaan. Het gevoel van structuur is wel bij mij weg. Ik moet daar nog aan wennen en ik raak niet zo snel gewend aan deze omstandigheden. Voor de rest is alles voor herhaling vatbaar.

Als ik binnen kom ga ik als eerste naar de wc, daarna maak ik mij klaar en begin ik aan mijn taken. Als ik daar mee klaar ben, ga ik lekker wat drinken. Het andere dagdeel is voor mij wennen want dan heb ik vaak dagbesteding. Het ligt eraan wat we doen, maar ik vind het meestal wel leuk wat we doen. Schilderen vind ik altijd leuk, dat is echt mijn ding en kleuren vooral.

Ik vind alles even leuk hier. Behalve de wc poetsen dat is niet mijn ding.

~Eva