Culinair Talent is onze algemene benaming voor onze horeca gelegenheden, deze bestaan uit Talentino Mergroate, Talentino de Greune Luiper, Talentino Catering & De Bekkerie.


TALENTINO MERGROATE

Talentino is een knus oergezellig authentiek restaurant waar Talenten met een Psychiatrische en/of verstandelijke beperking de mogelijkheid hebben om op Bourgondische en Ambachtelijke wijze U te laten genieten van hun kooktalenten. Deze variëren van echte Limburgse streekgerechten bij een sfeervol haardvuur tot het serveren van een heerlijke kop koffie met eigen gebakken vlaai, op een unieke locatie gelegen in het hart van Margraten.

Bij Talentino staan de deuren open voor iedereen: burgers en buitenlui. Deze dorpse, nostalgische warme ambiance, nodigt gegarandeerd uit tot een korte of langere pauze in de dagelijkse bedoening.

Er bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om dagelijks heerlijk vers belegde broodjes af te halen. Tevens kunt U bij ons terecht voor uw bedrijfsfeestjes, het verzorgen van recepties, verenigingsfeestjes maar ook voor borrelgarnituur en schalen belegde pistolets. Dit kan natuurlijk in ons restaurant maar ook op locatie.

Talentino is een uniek initiatief van talent, een zorgbureau voor voor mensen met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking in de regio Zuid- en Midden Limburg. Wij willen jong volwassenen de kans geven om in kleine groepjes onder begeleiding van een echte leermeester te leren werken in de horeca. De nadruk ligt bij ons op een respectvolle benadering en het benutten van mogelijkheden en hulpbronnen. Oplossingsgericht werken heeft veel te bieden. Het geeft erkenning en waardering aan het “Talent”, focust op oplossingen en niet op problemen, schept optimisme, hoop en een positief toekomstperspectief voor het “Talent”.

 

Voor meer informatie klik op de onderstaande buttons.

Verhalen van Talentino-Mergraote

Een aantal Talenten willen jullie gaan, vertellen wat zij zoal doen en hoe zij het vinden bij Talentino Mergraote. Veel leesplezier!


TALENTINO DE GREUNE KUIPER | STADSTAVERNE & BRODERIE

Bij TALENT krijgen “Talenten” met een psychiatrische en/ of verstandelijke beperking de mogelijkheid om op bourgondische en ambachtelijke wijze gasten te laten genieten van hun culinaire talenten. (Jong-)volwassenen krijgen hier de kans om in kleine groepjes, onder professionele begeleiding van echte leermeesters, te leren werken in de horeca.

BACK TO THE FIFTIES

De Gemeenteflat stamt uit eind jaren veertig. De inrichting van Talentino de Greune Luiper sluit hier naadloos op aan. “We hebben materiaal uit de jaren vijftig verzameld vanuit allerlei markten in Nederland en België. De bar en lambrisering is van authentiek almhout uit Oostenrijk. Deze locatie heeft haar eigen ‘kleur’ met een geweldige ambiance anno Maastricht 1950. De tijd van de opkomst van de industrie. Dat zie je terug in de inrichting.”

Het grote terras met een bevoorrechte ligging aan het stadspark is een ideale uitvalsbasis om te genieten van tapas of borrelgarnituren. Begeleid door uitgelezen wijnen en Limburgse speciaalbieren van de tap.

In onze Broderie kan men terecht voor verse producten uit onze eigen bekkerie. Tevens kunt u hier terecht voor streekproducten, afhaalbroodjes, maar ook voor een goed gevulde picknickmand voor onderweg.

 

Voor meer informatie klik op de onderstaande button.


CATERING TALENTINO VOOR FEESTEN EN PARTIJEN

Op deze webpagina maakt u kennis met de dienstverlening van Catering Talentino . Misschien heeft u via anderen van onze naam en werkwijze gehoord,  of heeft u zelf onze talenten al eens in actie gezien. Hoe dan ook , met veel plezier willen wij u informeren over datgene waar wij goed in zijn: full service met als basis een catering van kaliber.

Creativiteit en flexibiliteit zijn onze sleutelwoorden in de organisatie van feesten en andere evenementen. Of het nu gaat om een feestje thuis of een event bij Talentino Mergroate of Talentino De Greune Luiper. Onze kracht is om altijd weer het beste en meest originele puntje op de ‘i’ te zetten.

Ons aanbod is zeer uitgebreid. Om u een beeld te geven van de mogelijkheden van onze keukenbrigade hebben we een globaal overzicht samengesteld. Wij zijn echter specialisten in maatwerk, ook op het culinaire vlak. Leest u de informatie op uw gemak eens door. Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan even contact met ons op. Op basis van een persoonlijk gesprek ontvangt u van ons een voorstel op maat. Wij hopen hiermee een begin te hebben gemaakt voor een onvergetelijk feest. 

 

Voor meer informatie klik op de onderstaande button.


OERLIMBURGS SPELTBROOD EN VLAAIEN UIT ONZE EIGEN BEKKERIE TEBANNET

Ontzettend trots zijn wij op onze ‘Bekkerie Talentino’. De bakkerij wordt gerund met en door Talenten met een lichte psychiatrische en/of verstandelijke beperking. Zij bakken ambachtelijke vlaaien en broden en staan klanten te woord in de winkel. TALENT biedt deze mensen de kans hun eigen talenten uit te oefenen. 

Onze Talenten werken onder leiding van Frank Hessels, Lars Rompelberg en Anniek Thoma. Zij zijn opgeleid als bakker en zijn echte vakmensen met passie voor het bakken van ambachtelijke speltbroden en vlaaien. Daarnaast hebben ze zich verder gespecialiseerd in de hulpverlening. Een betere combinatie is  niet denkbaar voor deze unieke werkplek. 

Bekkerie Talentino voert een ruim assortiment ambachtelijke speltproducten. Spelt is een oude graansoort, die momenteel weer in onze regio wordt verbouwd en ontzettend voedzaam en gezond is. Er wordt gewerkt met producten uit de regio, zo komt het Vers seizoensfruit voor op de vlaaien van leveranciers uit de buurt. 

Oude broodspecialiteiten als het Reumerke en het Eike, het Trieneskehet Unkske en Tebanneter Grubke zijn bekende producten uit ons assortiment. Onze Talenten leveren, ondersteund door begeleiders, ook dagelijks verse vlaaien en speltbroden bij tal van collega-restaurants en winkeliers.

Sinds 2016 kunt u ook in het MUMC+ in Maastricht terecht bij onze winkel in de centrale hal voor onze dagelijks verse en ambachtelijk gebakken speltbroden en vlaaien.

 

Voor meer informatie klik op de onderstaande button.