Verhalen van Talentino-Mergraote deel 1

Een aantal Talenten willen jullie gaan, vertellen wat zijn zoal doen en hoe ze het vinden bij Talentino Mergraote. Veel leesplezier!

De verhalen van de Talenten

Er is veel veranderd binnen Talentino. De koks binnen Talentino zijn weg. Er zijn geen avonddiensten meer. Het is nu een dagjes zaak geworden. Je hebt nu meer een leerproces, bijvoorbeeld met kassa training en leren koffie maken. Het is nu niet alleen gericht op horeca maar ook op het stukje dagbesteding.

Aan de ene kant vind ik het niet leuk omdat veranderingen moeilijk zijn, maar je moet het leren accepteren. Ik vind het oude concept leuker. Ik ervaar nu meer drukte.

We werken in 2 groepjes. Een groepje begint in het restaurant tot half 1. Daarna wordt er in groepjes gegeten. Naar de lunch wordt er gewisseld. Dan gaat er een groepje dagbesteding doen en een groepje in het restaurant.

Ik vind het restaurant het allerleukste omdat, ik goed ben in koffies maken en ik vind dat leuk om te doen.

~ Natasjha


De kaart binnen Talentino is veel veranderd, wat ik niet fijn vind, is dat er weinig op de kaart staat. Het is ook meer naar dagbesteding gegaan dan naar restaurant. Er zijn nu geen chef-koks meer.

Ik vind de verandering jammer want het is flink veranderd en dat vind ik niet zo fijn. Ik zou het fijn vinden als de kaart wat groter is en als er een chef-kok komt.

Mijn dag begin ik door naar binnen te komen en tegen iedereen hallo te zeggen. Ik kleed me om en begin dan mijn voorbereidingen te doen. Ik begin met het snijden van groente en uien.

Het allerleukste vind ik dat ik hier met mijn vrienden werk die ik niet op mijn woongroep zie.

~Ivo


Alles is veranderd bij Talentino. Eerst was meer horeca nu van alles wat.

Ik vind de verandering heel leuk want ik kan nu alles doen.

Ik kom binnen en geef eerst iedereen een knuffel. En dan begin ik met mijn dag en doe ik heel veel.

Ik vind het allerleukste als ik met Elvi samen mag werken. Koffie maken vind ik ook heel leuk om te doen.

~ Delsey